середу, 15 лютого 2017 р.

Бібліотечний урок

      Гарне самопочуття - запорука чудового настрою, цікавих ідей та нових звершень. Але що робити, аби хвороби і віруси не чіплялися до до дітей та як позбутися весняного авітамінозу, про це ми говорили з дітьми.
      Сьогодні, у нашій бібліотеці, з учнями 2-А класу (учителька Посічанська Марія Василівна) пройшов інтегрований бібліотечний урок " Щоб здоров'я добре мати, слід про нього змалку дбати". Для дітей була підготовлена мультимедійна презентація " Харчування і здоров'я". Бібліотекарі у доступній для дітей формі розповіли про вітаміни та мікроелементи, про те, як важливо дотримуватись правильного режиму дня.
      Дітки дуже гарно зіграли сценку з лікарем Вітамінчиком і самими Вітамінами. У пісенній формі кожен вітамін розповідав про себе, який він корисний і в яких продуктах міститься. На заході також були присутні Чіпси, Мівіна і Пепсі..Вони протестували проти того, що їх відносять до харчового сміття, вихвалялися своєю користю та смаком. Але дітям продемонстрували дослід: спалення чіпсів і сухариків. Учні побачили, як скоро вони горять і виділяють неприємний запах. Учителька розповіла про досліди над мишами, що проводились у Харківському інституті біології, і що сталося з тими мишами, які їли шкідливу їжу.
     Діти ділились розповідями про свій сніданок, яку їжу готує їм мама, що найбільше їм смакує.
       Весело проходила гра "Конкурс кухарів"Хлопчики - кухарі варили борщ. Зміст гри полягав у тому, щоб навколо каструлі розкласти картки з овочами, які входять до складу приготування борщу. Кухарі з завданням впоралися на відмінно. На уроці дітки також дізналися що найчастіше споживали наші предки. Почули різні цікавинки про продукти, якими ми харчуємось. Охоче відповідали на запитання літературної вікторини "Які вітаміни є в продукті?" Цікаво проходила гра "Вгадай страву за одягом". Смачно проходила дегустація продуктів харчування: меду, варення з смородини, малини та рожі. З зав'язаними очима діти куштували продукт і відгадували його.
     Захід пройшов надзвичайно цікаво. Був дуже насичений пізнавальною та корисною інформацією.










Немає коментарів:

Дописати коментар