четвер, 15 березня 2018 р.

Літературна година


     12 березня 1938 р. народився літературний батько бистрінців, український поет, публіцист і громадський діяч, депутат обласної ради кількох скликань Нестор  Чир. Він понад чверть століття керував літературною студію "Бистрінь", яка зараз носить його ім'я.
     Літературна година «В далечінь відійду, щоб вернутись до свого народу…», присвячена 80 – річчю від дня народження Нестора Чира, пройшла сьогодні у Тисменичанській сільській бібліотеці. Щоб більше дізнатися про нашого краянина, почитати та послухати його поезію, до нас прийшли учні 9-х класів та учитель Баланюк Вікторія Дмитрівна. Ведучі Возна Яна та Лахманюк Мар’ян розповідали про нелегке життя поета і його творчість, про активну громадську діяльність. Учні знайомились з усіма збірками поета, читаючи його вірші. Зачитували також вірші присвячені Н. Чиру. Подивились та послухали живий голос письменника у відеосюжетах  з учасю Нестора Івановича. Слухали поезію у виконанні автора.
     Нестора Івановича вже нема, але його добрі справи в спогадах людей. Його Слово живе в книгах і продовжує промовляти до читачів своєю мудрістю, щирістю і позитивом.










Немає коментарів:

Дописати коментар