пʼятницю, 13 липня 2012 р.

Урок народознавства

    13 липня в читальному залі бібліотеки відбувся урок народознавства "Душа на полотні". На урок була запрошена  жителька нашого села, ветеран праці, майстер-художник ручної  вишивки Буняк Марія Петрівна.Присутні з цікавістю слухали її історію життя,творчості.Ще з раннього дитинства вона взяла до рук голку. Чим більше вишивала , тим більше захоплювалась вишивкою,оволодівала все новими техніками вишивки.Усе життя пройшло її у вишивці,а вишивки її розійшлися по цілому світі.Її роботи знаходяться у музеях Івано-Франківська,Косова,Києва,прикрашають храм рідного села,сусіднього села Камінна,та храм у Франції.Носять люди її вишиванки по всій Україні,зігрівають вони душу людям в Молдавії,Італії,Америці.Ітепер,у свої поважні 77 років,ця жінка створює прекрасні вишивки на полотні.Привила Марія Петрівна любов до вишивки і своїм онучкам та правнучкам,а ще любов до пісні,бо п.Марія чудово співає.
        Звучали на народознавчому уроці вірші,пісні про вишиття.Заспівала для присутніх і Марія Петрівна.Розповідались казки та легенди,які викликали сльози на очах у людей.
     Прикрасила зал виставка "Життя у вишивці,а вишивка-життя".На ній були виставлені нагороди,відзнаки,грамоти,вишиті роботи майстрині.






Немає коментарів:

Дописати коментар