суботу, 20 лютого 2016 р.

Літературно - музичне свято

     "Дзвенить струмочком рідна мова" - під такою назвою сьогодні пройшло літературно - музичне свято у 1-А класі (учитель Посічанська М. В.) Тисменичанської ЗОШ.
     Розпочався захід під музику жалобного гімну Майдану за Небесною Сотнею " Гей, пливе кача..." Дівчина - Україна і двоє діток запалили свічки і разом з усіма дітьми понесли їх до меморіальної дошки присвяченої Небесній Сотні, яка знаходиться у фойє школи. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв.
     Учні розповідали вірші про рідну мову, про любов до України, співали пісні, танцювали, розповідали оповідки - жарти. Діти слухали легенду про українську пісню, яку розповіла дівчина - Україна ( Плитус І.), слухали колискову пісню бабусі, яку співала вчителька Стефурак М. М. для своєі онучки. На свято була запрошена бібліотекар Тисменичанської сільської бібліотеки Кушнірчук Г. Д.. Вона принесла і зачитала діткам телеграми від казкових героів, які не змогли прибути до них на свято. А так як телеграми виявились без підписів, то діти відгадували хто їм надіслав ці телеграми. Бібліотекар шкільної бібліотеки Павлюк М. С. похвалила діток за такий чудовий виступ. Посічанська М. В. дякувала батькам та усім присутнім за допомогу у  проведенні свята.
     Учні обіцяли вивчати, шанувати, любити, берегти, плекати і не цуратись рідної мови. Все свято було наповнене українським духом, любов'ю до рідного слова, до неньки України.







Немає коментарів:

Дописати коментар