понеділок, 29 січня 2018 р.

Година вшанування пам'яті

     100 років тому історія України закарбувала на своїх скрижалях новий символ,який став невід'ємною складовою генетичної пам'яті українського народу.Цей символ-Крути. З цієї нагоди, 29 січня, в Тисменичанській школі було проведено годину вшанування пам'яті "Крок у безсмертя".
     Про важливість пам’яті трагічної загибелі студентства під Крутами, яка стала символом патріотизму і жертовності в боротьбі за незалежну Україну, розповідали ведучі Возна Яна та Гаврилюк Іванна. Присутні переглянули документальний фільм «Недооцінений урок історії. Герої Крут». Учні читали поезію П. Тичини «На Аскольдовій могилі…» Ж. Дмитренка «Бентежна наша юнь…»  М. Щербака    "Герої Крут" М.Вереса  "Крути" та ін. Ансамбль дівчат виконав пісню П. Дворського "Балада про Крути".
     На превеликий жаль, трагічні сторінки історії повторюються. І сьогодні, як і сто років тому, тисячі нових героїв жертвують собою заради України. Згадали і дякували тим воїнам, які зараз знаходяться на Сході України та захищають нас. Хвилиною мовчання присутні вшанували загиблих під Крутами та на Сході України.
     Бібліотекарі сільської бібліотеки влаштували виставку-інсталяцію «Крути – смерть і воскресіння».
     Крути  – героїчна мить на сторінках історії українського державотворення. Факел героїзму запалений студентами 29 січня 1918 року під Крутами  й далі горить і буде горіти в серцях майбутніх поколінь.








Немає коментарів:

Дописати коментар