вівторок, 8 травня 2018 р.

Урок німецької мови в бібліотеці


     2018 оголошено роком німецької мови в Україні і української мови в Німеччині. Рішення про проведення Українсько-німецького року мов було прийнято у 2016 році міністрами закордонних справ обох країн, щоб через 25 років після початку дипломатичних відносин поглибити взаємну довіру та дружбу між Німеччиною та Україною, а також ще більше розвинути співпрацю у сферах освіти та культури.  Німецька мова відіграє важливу роль в суспільно-економічному житті Європи та й у всього світу . Її як англійську та французьку мову вивчають у багатьох країнах світу.
     Наша бібліотека також долучилася до відзначення цієї події. Сьогодні пройшов урок німецької мови в бібліотеці. До нас прийшли учні 9-Б класу з учителем німецької мови Фітковською Марією Дмитрівною та вчителем англійської мови Плитус Анною Геннадіївною. «Давайте спільно піклуватись про нашу планету «Земля»» - така була тема уроку. Учні заздалегідь виготовили плакат «Вибери майбутнє». Половина плакату зображала прекрасні пейзажі, а друга половина забруднення нашої планети. Спілкувались на німецькій мові про природу, екологію, туризм. Розповідали вірші та співали пісні. Учні  на німецькій мові написали «Звернення до туристів на природі». Зачитали екологічну молитву і на завершення уроку усі разом німецькою мовою заспівали пісню «Хай завжди буде сонце».
     Бібліотекарі, вже правда на українській мові, підготували захопливу розповідь про Німеччину та цікаві факти про німецьку мову. Влаштували фотовиставку про екологічні катастрофи в Україні та книжкову виставку «Німецька – мова Гете, Гейне…» Переглянули відеоролик зі шкільного життя учнів однієї із німецьких шкіл. Вчителька німецької Фітковська М. Д. та відвідувачка бібліотеки Мельниченко О. Я. поділилися своїми враженнями від перебування у Німеччині. 
     З розповідей учні зробили висновок, що жителі Німеччини люди цікаві, з ними варто знайомитись і дружити. Ну і треба вивчати німецьку мову.












Немає коментарів:

Дописати коментар