понеділок, 4 березня 2019 р.

Свято пісні


     Володимир Івасюк -- засновник і класик української естрадної музики, талановитий композитор, професійний медик, скрипаль, чудово грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, майстерно виконував свої пісні, неординарний живописець. Є автором невмирущих пісень, серед яких і «Червона Рута».
Це була людина, що на диво сильно любила свою країну і її культуру. Своїми творами він відроджував у людей любов до української культури і протистояв радянській пропагандистській машині.
     4 березня. Саме у цей день 70 років тому народився В. Івасюк, який поплатився життям за любов до України. Феномен В. Івасюка у тому, що його пісні до сьогодні звучать, вони популярні, їх знають молоді люди, а сучасні виконавці їх переспівують. Співали сьогодні і у Тисменичанській ЗОШ. Тут пройшло свято пісні «Пісня буде поміж нас…» - присвячене творчості В. Івасюка. Кожен клас, з 5-го по 11 – й, готували й співали пісні В. Івасюка:  «Я піду в далекі гори», «Водограй», «Балада про мальви», «Лиш раз цвіте любо», «Пісня буде поміж нас», «Запроси мене у сни»… Ведучі: Бот Марійка і Возна Яна в переривах між піснями розповідали про долю талановитого композитора.  Переглянули запис програми «Велич особистості». На святі звучали вірші написані в пам’ять В. Івасюка. А на завершення відбулося спільне виконання пісні "Червона рута".
     Сільська бібліотека підготувала книжково – ілюстративну виставку «У долі своя весна…».
Найкраща пам’ять про В. Івасюка - співати його пісні, вчити співати своїх дітей, бо допоки ми будемо виконувати твори Володимира Івасюка - доти ми будемо українцями.











Немає коментарів:

Дописати коментар