четвер, 11 липня 2019 р.

Народознавче свято


   
    У рамках проекту «Майстерня творчості», 10 липня, в  бібліотеці пройшло народознавче свято "Українська іграшка - оберіг душі й родини". 
    Бібліотекарі розповідали історію виникнення народної іграшки, про методи і матеріали з яких її виготовляли та як використовували в житті,  підготували мультимедійну презентацію «Українська народна іграшка -  лялька- мотанка» в якій розповіли про про різні види ляльки – мотанки та їх призначення, а також провели майстер - клас з виготовлення ляльки – мотанки. Діти і дорослі з захопленням взялися до роботи. Виготовляли ми дитячу ляльку «дзвіночок». Здавалось що все робиться дуже легко і просто, але то тільки на перший погляд. Дітям довелося добряче попрацювати, а найважче було закріпити на голові волосся. З допомогою бібліотекарів, як на перший раз, ляльки - мотанки вийшли дуже «симпатичні». Хочеться відмітити, що хлопчики які були присутні на заході, робили ляльки не гірше за дівчат. 
    Усі радісні, кожен зі зробленою лялькою, поспішили ділитись своїми враженнями з рідними, а лялька створена своїми руками буде найкращою лялькою та оберегом для родини.












Немає коментарів:

Дописати коментар