четвер, 29 квітня 2021 р.

Магічне мереживо Великодня

   Із давніх-давен яйце, як і дерево, вважалося символом весняного пробудження природи. А разом з пробудженням природи від зимового сну починається цикл народних весняних свят. Головним святом весни є Великдень. Розфарбоване яйце – писанка – займає у ньому одне з найважливіших місць. Із писанкою на Великдень пов’язують сподівання на нове щастя, добробут, силу та здоров’я.

   28 квітня, у бібліотеці – філії №22 (с. Тисменичани) Івано – Франківської МЦБС Департаменту культури міської ради, відбулися мальованки до Великодня «Магічне мереживо Великодня». До нас завітали діти Тисменичанського ліцею декоративно – прикладного гуртка з своєю вчителькою Глек О. С. На заході, малюючи свої писанки, діти слухали розповіді бібліотекарки про   багатий фольклорний та літературним матеріал, який пов’язаний з феноменом писанки. із альбому «Подаруй ми писаночку». А ще з великим задоволенням допомагали робити крашанки і прикрашати інсталяцію дерева до Великодня.

   Писанка – це часточка нашої душі, наших традицій. Багатства, любові, краси та здоров’я, що заповіли нам батьки, діди та прадіди. Магнетизм писанки цілюще діє на наші душі. То ж не забуваймо і шануймо наші традиції.






Немає коментарів:

Дописати коментар