пʼятницю, 27 березня 2015 р.

Тиждень дитячого читання

        Наша бібліотека  долучилася до Всеукраїнського тижня дитячого читання і провела:

     В перший день бібліотечними працівниками була оформлена виставка літератури "Поезіє, ти сило чарівна" . Ця виставка була приурочена Дню Поезії.
     Наступним  заходом для своїх користувачів молодшого і середнього шкільного віку провели етичну хвилинку "Дружба - найкращий скарб". Діти переглянули мультфільм "Повчальні приказки. Дружба". Чуйко Анна та Горіховська Ліда читали вірші присвячені цій темі. Зав. бібліотекою розповіла дітям, як засвоїти морально-етичні основи дружби, розвинути вміння дружити, вибирати і цінувати друзів та  зачитала прислів'я та приказки про дружбу.


   
     В рамках  Всеукраїнського тижня дитячого читання  ми провели казкову вікторину " У казки на гостинах".  У вікторині взяли участь  учні 2-4 кл. Вони активно відповідали на запитання вікторини. 
       Для  учнів середнього та старшого шкільного віку провели літературно-музичний вечір "Сурмач вогненної бурі" до 105 річниці від дня народження Михайла Дяченка ( Марко Боєслав) ідеолога, публіциста і пропагандиста українського збройного підпілля ОУН- УПА, уродженця с. Боднарів Калуського району. 
      Ведучі Бот Уляна та Фітковська Ірина ознайомили присутніх з життям та творчим доробком поета. Поезію насичену національним патріотизмом, любов'ю до України читали: Федорів Надія, Степіна Анастасія, Лукач Любов. Присутні переглянули відео-кліп   на пісню "Рости, рости, черемшино"( слова М. Боєслава). Зав. бібліотекою присутніх ознайомила з книгою Марка Боєслава "Непоківні слова". 
    Марко Боєслав є яскравим прикладом людини незламної волі та стійкості в переконаннях. Протягом свого нелегкого життя поет був готовий "тіло й душу положити" за незалежність України. Йому належать слова : " Вмерти за Україну - це жити вічно!"




Немає коментарів:

Дописати коментар