вівторок, 24 травня 2016 р.

Екскурсія та паломництво

     21 травня спільними зусиллями священиків нашої церкви о. Михайла і о. Юрія, вчителів - катехитів Баланюк В. Д. і Посічанської М. В. , працівників сільської бібліотеки Кушнірчук Г. Д. і Іванчук Л. М. для учнів катехитичної школи,було організовано екскурсію в с. Прилбичі до родинних місць слуги Божого Митрополита Андрея Шептицького та паломництво до Крехівського монастиря Святого Миколая отців Василіян. Приводом до поїздки стало минулорічне святкування 150-ї річниці від дня народження А. Шептицького і 150-ти ліття нашої церкви. Готуючись до цих дат, ми дізналися багато цікавих відомостей про митрополита і ще тоді нам захотілось побувати на цих землях. Нарешті наша мрія здійснилась. А так як наша поїздка збігалася з прощею у Крехові, то ми не могли оминути її, не відвідавши. Всі учасники  мали можливість отримати сповідь в о. Юрія, який супроводжував нас в поїздці. В Прилбичах, в храмі Блаженного Климентія, о. Юрій відслужив Святу Літургію, де прочани приступили до Святого Причастя. Для нас провели екскурсію та показали мультимедійну презентацію в музеї А. Шептицького. Несподіванкою для екскурсовода була пісня про Шептицького, яку діти заспівали в храмі ( соліст Бот Марійка) і яку екскурсовод чула вперше. Ми також відвідали каплицю - усипальницю родини Шептицьких,  приступили до спільної молитви.
     Після обіду на лоні природи і коротенького перепочинку продовжили свою поїздку. По дорозі зустрічали піші ходи семінаристів, молоді, які йшли на прощу до Крехова. Прибувши на місце, серед тисячі паломників з усіх куточків нашої країни і з-за кордону, ми стали учасниками Хресної Дороги. Відвідали та молились в храмі Святого Миколая.
     Втомлені, але безмежно щасливі, співаючи релігійні пісні та виголошуючи молитви, ми повертались до дому у рідне село. Тільки той може зрозуміти наші відчуття, хто хоч раз побуває в таких благодатних місцях.  















Немає коментарів:

Дописати коментар