четвер, 12 травня 2016 р.

Мистецька візитівка

     Сьогодні виповнюється 80 років Івану Степановичу Марчуку - українському живописцю, народному художнику України, лауреату Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка (1997р.) 
      До відзначення цієї ювілейної дати та для більшого пізнання геніального художника в бібліотеці була проведена мистецька візитівка "Голос моєї душі". Про нелегку долю, про переслідування, про життя за кордоном, про невизнання його як художника - розповідала бібліотекар Кушнірчук Галина. У доробку художника майже 5000 картин, він провів понад 150 монографічних та 50 колективних виставок. На противагу рідній Україні, де він досі слухає обіцянки про створення власного музею, у жовтні 2007 року був включений до британського  рейтингу " Сто геніїв сучасності", який формувала газета Дейлі Телеграф. Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла І. Марчука до лав "Золотої гільдії" та обрала почесним членом наукової ради академії. 
     Відвідувачі  переглянули документальний фільм "Іван Марчук "Голос моєї душі" режисера О. Коваля, який сповнений прихованим драматизмом людського буття, який відкриває просту душу геніального художника. 



Немає коментарів:

Дописати коментар