вівторок, 26 квітня 2016 р.

Година пам'яті

     26 квітня 1986 року. Була весна - квітуча, напоєна запахами землі і нового життя. Ніхто не здогадувався, що ця весна назавжди чорними літерами буде вписана  в історію нашого народу і людства, що про невелике місто Чорнобиль дізнається весь світ.
      У день 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС бібліотека разом із школою підготували та провели, в актовому залі школи, годину пом'яті " Чорнобиль немає минулого". Учні згадали ті трагічні події минулого, перших чорнобильських пожежників, які ціною свого життя врятували інші блоки станції, відтворили сценку початку аварії. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих ліквідаторів. Переглянули документальний фільм та урок-реквієм "Дзвони Чорнобиля" присвячений 30 - й річниці чорнобильської трагедії. Зі сцени звучали вірші та пісні про великий трагізм цієї аварії. З підсумковим словом виступила вчитель історії, зам. директора по виховній роботі Чуйко М. М.
     Чорнобиль - це чрний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, це слово буде чорним вогнищем скорботи. Низький уклін і вічна пам'ять героям - ліквідаторам Чорнобильської аварії. Всім, хто спас світ від ядерної катастрофи.  








Немає коментарів:

Дописати коментар