понеділок, 25 квітня 2016 р.

Хресна дорога

              "...бо й Христос страждав за вас також, лишивши вам приклад, щоб ви йшли його слідами"    ( I Пт. 2, 21)
     Хресна дорога - це розважання про страсті Христові, його терпіння і муки. Цей духовний скарб переносить нас думкою у ту сиву давнину, коли Пилат засудив Ісуса Христа на смерть.
     У пятницю, за участю парафіян та священиків, в селі відбулася Хресна хода. Розпочалася вона біля церкви Святої Параскеви і пройшла 14 стацій, що символізують 14 подій, які відбувалися з Ісусом йдучи на Голгофу. Під час пішої Хресної дороги вулицями села, процесія зупинялася перед кожною стацією, зачитуючи Євангеліє, а саме ті місця, які розповідають про дану стацію. Виголошувались роздуми над цією подією для того, щоб люди задумались над своїми вчинками, гріхами та захотіли покаятись. Ідучи від стації і до стації ми переплітали наші розважання і молитви з побожними піснями.
     Ми пройшли Хресну дорогу Ісуса Христа. 14 стацій допомогли нам пройти разом з Ісусом Христом Його Хресний шлях, перейнятися Його тривогами, відчути Його душевний біль, біль тілесних ран. Нехай роздуми над стражданнями Ісуса змінять нас, додадуть сили нести особисті життєві хрести. Щоби вдивляючись у приклад Ісуса, ми щораз більше ставали християнами.











Немає коментарів:

Дописати коментар