четвер, 27 вересня 2018 р.

Година доброти


   28 вересня 2018 р. виповнюється 100 років від дня народження Василя Сухомлинського. В історії вітчизняної та світової педагогіки він цілком заслужено займає визначне місце як видатний педагог XX ст., гуманіст, мислитель та дитячий письменник. Василь Сухомлинський створив власну самобутню, оригінальну систему навчання та виховання дітей. Величезна спадщина вченого з плином часу привертає все більше уваги.
   З нагоди ювілею видатного українського педагога  і письменника в Тисменичанській бібліотеці для учнів 3-х  класів Тисменичансько ЗОШ І-ІІІ ст.(вчителі Стефурак М. М. та Ковальчук Г. В.) проведено годину доброти «Людина починається з добра». Бібліотекарі розповідали учням про життя та творчу спадщину Василя Сухомлинського, а також презентували тематичну виставку «Вчитель. Мрійник. Працелюб». Діти слухали повчальні казки В. Сухомлинського та брали участь обговоренні. Казку «Сьома дочка» учні розіграли в дійових особах. З цікавістю діти спостерігали за практичною роботою «Запалена свічка». Свічку ми порівнювали з людиною. Запалена свічка – це як добра людина, від якоі ми відчуваємо тепло, допомогу. Свічка накрита ковпаком – людина, яка не зігріває, не приносить добра іншим. На кінець ми пограли у гру «Якщо ти добра людина, то повинен…» Якщо людина повинна робити те, що ми називали, то діти плескали в долоні, а якщо ні, то долоні залишались непорушні.
    В.О. Сухомлинський заповідав поспішати робити добро, щоб  тепло наших сердець зігрівало усіх добрими вчинками. Ми побажали дітям бути гідними його заповідям і світ для них стане світліший, добріший, миліший.








Немає коментарів:

Дописати коментар