пʼятницю, 25 січня 2019 р.

Історична конференція


   22 січня 1919 року. Цей день займає особливе місце в історії становлення незалежності і соборності України. Саме в цей день Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Цього року виповнюється 100 - річчя з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою.
    До цієї значної події Тисменичанській сільській  бібліотеці відбулася історична конференція «Великий день єднання». До нас завітали учні 10 – го класу Тисменичанської ЗОШ з учителем історії Чуйко Марією Миколаївною. З вступним словом про становлення і розвиток українського національного державотворення виступила Марія Миколаївна. Учні підготували короткі доповіді про визначні події того часу. Присутні із зацікавленням слухали доповіді, жваво розмірковували про поняття соборності України. Бібліотекарі також підготували для учнів деякі історичні та цікаві  факти з історії соборності та провели вікторину «Моя країна – Україна». Ми раді що учні продемонстрували гарні знання про Україну, її географію, історію козацтва, літературу, народні свята. Відвідувачам заходу був запропонований відеофільм «Злука. День соборності України» (з циклу Перемоги України).
     До уваги учасників заходу бібліотекарями була створена книжкова виставка "Одна єдина соборна Украіна ", на якій представлена література що висвітлює тернистий шлях України до соборності.










Немає коментарів:

Дописати коментар