середу, 10 лютого 2021 р.

Інтерактивна гра – вікторина «Назву професії відгадай, та собі майбутнє вибирай».

   Щоб дитині, коли вона виросте, було легше вирішити, ким вона буде працювати, важливо ще в дитинстві розповідати про різноманітний світ ремесел. Таке виховання розширить дитячий кругозір і поліпшить соціальну адаптацію.

     Сьогодні, 10 лютого, працівники бібліотеки  спілкувалися з учнями 2-го класу (вчитель М. В. Посічанська) Тисменичанського ліцею, про світ професій. В бібліотеці пройшла інтерактивна гра – вікторина «Назву професії відгадай, та собі майбутнє вибирай». Діти послухали розповідь про те, як багато зараз є професій, як важливо не помилитися у її виборі, яке задоволення може приносити улюблена професія. Діти розповідали що вони знають  про професії своїх батьків. Ознайомили дітей з книгами, які розповідають про успішних людей і що стали вони відомими завдяки правильно обраній професії. Розважилися трохи під час розгадування загадок про професії. До речі на наш подив діти знають багато  професій як сучасних  так і тих що залишаються в минулому. На запитання : "звідки?" була відповідь: "з книжок". І це приємно тішить. Відгадували також відеовікторину "Назви професію", а ще учні отримали конвертики з буквами з яких треба було скласти слова. В тому ж конверті знаходилась відповідь, але дістати її можна було після складеного слова і перевірити правильність складання. Діти з завданням впоралися відмінно. 

     Такі заходи допоможуть дітям віднайти своє покликання, дадуть можливість підійти до вибору спеціальності в майбутньому усвідомлено. А  це дуже важливо для повноцінного існування людини, бо робота займає більшу частину свідомого життя.







Немає коментарів:

Дописати коментар