понеділок, 16 листопада 2015 р.

Святкування ювілейних дат

     
 
      "Хвала і пісня Тобі подячна, хай не втихає в наших устах" - під такою назвою в неділю,15 листопада, пройшло святкування 150 - ї річниці нашої церкви Святої Параскеви П'ятниці та 150 - річчя з дня народження митрополита Андрея Шептицького.
      До нашої церкви завітали запрошені священики з навколишніх сіл. Усі разом: діти, священики та парафіяни церкви урочисто зустріли єпископа Василя Івасюка, Правлячого Архієрея Коломийсько - Чернівецької єпархії УГКЦ. Єпископ разом із священиками відслужив Святу Літургію. Після Літургії о. Михайло, парох нашої церкви, запрсив Владику, священиків та усіх присутніх відвідати будівництво нової церкви, яка будується в селі.
      Після обіду, у фойє школи, відбулося освячення меморіальної дошки " Небесна сотня у вирій полетіла. І її слава житиме в віках". А в актовому залі пройшов урочистий концерт присвячений цим знаменним датам. Організували концертну програму вчителі - катехити Посічанська М. В. та Баланюк В. Д. До речі, вони отримали грамоти від УГКЦ Коломийсько - Чернівецької єпархії за визначний особистий вклад у духовно - моральне виховання та катехизацію дітей та молоді на благо парафії на славу Божу.  До присутніх на початку концерту з вітальним словом та благословенням  звернувся єпископ В. Івасюк. Вели концертну програму Мар'яна Гриджук і Віктор Ілів. У концерті взяли участь: церковний хор (керівник п. Василь Пленюк), молитовна група "Вервичка Ісуса і Марії"(керівник п. Іван Микицей), дитяча молитовна група 5-го класу "Ми діти твої, Ісусе" (керівник Ганна Пленюк), молитовна група "Матері в молитві" (керівник Мирослава Стефурак), члени молодіжної спільноти "Христового Воскресіння". В святі також взяли участь: школа, катехитична школа, музична школа, будинок культури, дитячий садочок, бібліотека. Зал прикрасила книжково - ілюстративна виставка "Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою і невтомною працею любіть Україну".
     Щирі слова вітання та подяки о. Михайло приймав від сільського голови Баланюка С. І., директора школи Луцюка В. В., директора музичної школи Лукач Л. Ю., завідуючої дитячого садка Глек М. М.
    Свято пройшло на одному диханні. Присутні в залі отримали духовне і моральне задоволення від пісень та поезії, які звучали зі сцени. Люди в піднесеному настрої покидали актовий зал школи та продовжували святкування у приїзджому " Луна - Парку", який розташувався на території школи. Молодь та діти веселились на різних атракціонах.
      Нехай життєва суєта не перешкоджає людям спілкуватися з живим Богом - це була суть усього дійства.












Немає коментарів:

Дописати коментар