пʼятницю, 24 лютого 2017 р.

Бібліотечні посиденьки

     Сьогодні в нашій бібліотеці, з учнями 5-го класу та вчителькою Баланюк Вікторією Дмитрівною, відбулися бібліотечні посиденьки "Хороші новини, коли запрошують на гостини". Мова йшла про те, як і чим частували гостей в давнину. Який випікали хліб та як його шанували. Як зараз пригощають гостей. Діти послухали багато цікавої інформації про хліб: дізналися, що першою "хлібною рослиною" був звичайний дуб, що люди на планеті з'їдають 9 000 000 буханок хліба щодня, що жито колись вважалося бур'яном, що найбільша спечена хлібина мала довжину 9 200 метрів та багато іншого. Пізнавальну інформацію діти отримали і про бутерброди, які зараз ще називають накладанці. Бібліотекарі розповіли історію винаходу бутерброда, про бутерброди, які потрапили до Книги рекордів Гіннеса та про найдорожчий в світі бутерброд. Поспілкувалися про те, які бутерброди є корисними, а які шкідливими.
      У другій половині наших посиденьок було практична робота "Правда, люди, правда, я - господиня гарна я". У дітей було завдання зробити бутерброд і дати йому назву. Щоб веселіше було створювати бутербродики, під час приготування діти співали пісні, бібліотекарі читали ім вірші, проводили різні конкурси. Зачитували уривок з твору "Енеїда", де І. Котляревський описує різноманітність української кухні, а діти називали страви які запам'ятали з уривка.
Після закінчення практичного завдання в тарілках лежали красиві квіточки, смайлики, посмішки, жабки, абстракції... І прийшла найсмачніша година їсти всю цю смакоту. Діти з задоволенням поїдали плоди своєї праці, запиваючи узваром. Пригостили діти і нас. Було дуже смачно.
      Ну і на кінець посиденьок діти відповідали на запитання "кулінарної вікторини для майбутніх господарочок" та розповідали нам про їхнє цікаве шкільне життя.   







Немає коментарів:

Дописати коментар