пʼятницю, 16 червня 2017 р.

Творча майстерня

     У рамках акції "Літо з бібліотекою" в нашій бібліотеці пройшла творча майстерня "У книжковім диво-світі виростають творчі діти".  На заході діти знайомилися з таким матеріалом для творчості як солоне тісто.
     Ще з давніх-давен з солоного тіста ліпили обереги, дитячі іграшки. З недавніх пір відродилася стара техніка - ліплення з тіста. Зараз цей вид творчості знову стає популярним. З тіста можна виготовляти предмети декору різні фігурки, іграшки, картини… Ліпити то можна з будь-якого тіста, адже воно завжди пластичне, але не з будь-якого тіста можна виготовити вироби, які будуть зберігатися дуже довго, не втрачаючи зовнішнього вигляду. Для творчості використовується тільки солоне тісто. Секретний матеріал – сіль. Вона цементує тісто, тому вироби добре  тримають форму після висихання. Це заняття добре підходить для розвитку дрібної моторики рук дітей.
     Діти прослухали невеличку лекцію про солоне тісто, а далі включивши свою фантазію та уяву приступили до практичного заняття. Вони ліпили і веселились. Раділи кожному своєму виробу. Привертала увагу дітей "Книжкова барахолка", біля якої можна було переглянути та почитати книги. Учасники заходу збагачувались знаннями відповідаючи на запитання казкових, правознавчих, краєзнавчих вікторин. Цікаво було дітям грати у гру "Твістер" і дуже весело у гру "Павутина і мушки".  












Немає коментарів:

Дописати коментар