суботу, 24 червня 2017 р.

Майстер-клас

     Наша творча майстерня продовжує свою роботу. Сьогодні у нашій бібліотеці відбувся мистецький захід "Зазирни у світ бісеру". Бібліотекар ознайомила дітей з одним із давніх видів декоративно -  ужиткового мистецтва -  бісероплетіння.
    З покоління в покоління бусини і вироби з бісеру виконували роль грошей і були предметами обміну. Вони  виготовлялися з найрізноманітніших матеріалів. Як тільки не називають бісер - чарівний, загадковий, навіть живий.  Мистецтво плетіння бісером, яке з'явилось тисячі років тому  відіграє і сьогодні важливу роль в культурі багатьох народів світу.
     Для дітей провели майстер-клас з бісероплетіння і це заняття виявилось дуже захоплюючим і цікавим. З допомогою бібліотекаря вони знайомились та пробували опанувати  різні техніки цього рукоділля. Виготовляли різні фігурки, метелики, квіти, браслети, сережки, підвіски. Діти зрозуміли, що кожна виконана ними річ, стає авторською і неповторною. І дуже приємно  носити виріб зроблений власноруч. Милувала око на заході мистецька виставка "Руками створена краса" на якій красувались вироби з бісеру та книги з бісероплетіння. Свої роботи забрали додому на згадку та щоб показати батькам. Вони отримали позитивні емоції та гарний настрій від виконаної роботи. 











Немає коментарів:

Дописати коментар