суботу, 12 серпня 2017 р.

Година духовності

   
 Сьогодні нашу бібліотеку відвідала група дітей християнського табору « Ми є родина у Христі». Діти разом з учителем-катехитом Баланюк В. Д. прийшли, щоб бути учасниками години духовності «Великий страдник за віру й Україну» присвяченої 125-річчю  від дня народження Патріарха Йосифа Сліпого – українського релігійного та суспільного діяча, засновника Львівської богословської академії, автора численних праць духовного та наукового напрямку, борця за одержання Українською греко-католицькою церквою статусу патріархату.
   Сильний, вольовий, наполегливий у мирському житті, незламний та непохитний у вірі, покірний і смиренний перед Богом – таким був видатний церковний і громадський діяч Йосиф Сліпий. 
   Бібліотекарі знайомили відвідувачів з біографією Патріарха: роки дитинства та юності, навчання в університетах, участь у світському й духовному житті, про активне життя  у Римі, почесні звання та  перепоховання. І про те, яким великим українцем він був у свій час. Діти також подивились гарну анімаційну історію про Й. Сліпого та віртуально відвідали музей-садибу у його рідному селі Заздрість.
   Його приклад вчить нас великого і в той же час простого: наслідувати Ісуса і ставати подібними до Нього.




Немає коментарів:

Дописати коментар