середу, 9 серпня 2017 р.

Екскурсія

   
   Сьогодні старша група християнського табору разом з о. Юрієм, вчителем-катехитом Посічанською М. В., бібліотекарями Кушнірчук Г. Д. та Іванчук Л. М. відвідали резиденцію пароха с. Фитьків о. Івана Качанюка. Тут розміщені два музеї — етнографічний та історії підпільної УГКЦ. Екскурсію для нас провів о. Іван Качанюк.
   Із великим захопленням ми оглядали експозиції в етнографічному музеї, де представлено ікони, народний одяг, взуття, речі побутового вжитку, сільськогосподарський реманент, старовинні світлини та багато інших експонатів. Ми побачили красу і неповторність вишитих сорочок, які в давнину виготовляли з домотканного полотна та вишивали найрізноманітнішими техніками вишивки. Слухали надзвичайно захоплюючу розповідь о. Івана про звичаї і традиції, про багатющий колорит та неповторну автентику нашої місцевості.
   Також із уст о. Івана Качанюка ми дізналися про життя Церкви в часи підпілля на теренах Галичини. Побачили літургійні та особисті речі духовенства і вірних, колекцію антимінсів, стародруків, фотографій, документів, рукописів, а також унікальну збірку довоєнних та підпільних монаших габітів.
   В подяку за екскурсію діти заспівали пісню-молитву до Богородиці. У книзі відгуків ми залишили запис-подяку за  феноменальну працю священиків Івана Качанюка та Миколи Григорука у збереженні народного мистецтва та історії нашого краю та історії УГКЦ.
   Музей ми покидали у піднесеному настрої. Нас «розпирала» гордість за наших пращурів, за те, що у нас таке коріння, за те, що ми українці.









Немає коментарів:

Дописати коментар