середу, 28 листопада 2018 р.

Презентація книжки


     
     27 листопада в Тисменичанській бібліотеці презентували поетичну збірку Сітлани Ткачук «Нитка для Тесея».
Світлана Ткачук – за покликанням – поетеса, за освітою – філолог, а працює учителем.
Протягом тривалого часу є  членкинею літературної студії "Бистрінь" ім. Н. Чира. Вірші Світлани друкувались в Сєвєродонецьку, Луганську, в районній та обласній пресі, в літературних антологіях та альманахах літературноі студіі «Бистрінь». Вона є лауреатом літературних премій ім. Бориса Горбатова (1987) та ім. Надії Попович (2013).
     У 2012 році вийшла перша збірка віршів Світлани Ткачук «Осіння партитура». А зовсім недавно у видавництві "Місто НВ" Івано-Франківська побачила світ її друга збірка поезій з такою міфічною назвою «Нитка для Тесея».
     У віршах, котрі увійшли в нову збірку, проникливо і відверто розкриваються теми вірності, відданості і зради. Тут читач знайде і неймовірно чуйні, деколи дуже ліричні вірші, а інколи -  дуже гострі. Глибоко в душу западають і ранять вірші громадсько-патріотичного звучання. Світлана вміє добре зобразити у віршах сутність людської натури. Її вірші змушують читача думати і аналізувати усе, що відбувається довкола.
Зустріч зі Світланою Ткачук пройшла у невимушеній приємній атмосфері. З творчістю Світлани гостей ознайомили бібліотекарі. Також присутні подивились відеоролик з відгуками відомих письменників, поетів про Світлану та її вірші. Під звуки чарівних мелодїй звучала поезія авторки у її власному виконанні. Також для гостей зустрічі демонструвалися відеофільми, створені спільно з журналісткою Світланою Гаєвською. Вітали поетесу з виходом книги її друзі. Завітала на презентацію і  класний керівник Світлани,  учитель української мови та літератури, Хімей Ганна Миколаївна, яка висловила радість та гордість за свою ученицю.
     У залі панувала затишна атмосфера. Його прикрашала виставка графічних ілюстрацій до книги «Нитка для Тесея». Автором графіки є вчителька Івано - Франківської художньої школи Ганна Петранюк.
     Для творчоі людини, напевне, найбільше щастя – це коли у світ виходять іі твори. Ми побажали Світлані творчих успіхів, натхнення, нових книг, а «Нитка для Тесея» щоб стала ниткою допомоги для всіх, хто іі потребує, щоб нова збірка дарувала радість, насолоду, задоволення вдячним читачам.













Немає коментарів:

Дописати коментар